perjantai 28. syyskuuta 2012

Liitumaalia ja lahjalaatikoita

Olen pitänyt nyt vähän askartelutaukoa, kun blogin aloituksen yhteydessä tuli väkerrettyä vähän liiankin kanssa. Paria pientä juttua olen kuitenkin tehnyt tässä parin päivän ajan, mutta en tällä kertaa paperista.

Nämä on lähinnä sellaisia pikkujuttuja, jotka olen meinannut jo pidemmän aikaa tehdä. Vaikka eivät paperista olekaan niin pistän ne nyt näytille tännekin... luonnistuisivat nimittäin nämäkin keneltä tahansa.

Ensinnäkin liitumaali on hirveän kiva juttu! Bongasin joskus muistaakseni Suomalaisesta Kirjakaupasta ja päätin silloin tehdä kummitytsylle liitutaulun. Onnistui hyvin ja tuo liitumaali on ihan äärimmäisen helppoa käyttää. Ihan kuin normaalisti maalaisi, lopputuloksena vain on ns. liitutaulupohjaa.

Tuota liitumaalia, kun on vielä aika reippaasti niin ajattelin maalata pari säilömääni metallipurkkia sillä. Toinen on Colman'sin sinappijauhepurkki ja toinen sellainen pieni karkkirasia. Vähän mietityttää, että miten tuo maali pysyy metallipinnassa mutta tällä hetkellä tulos on vielä ihan vakuuttava.


Ekan kerroksen jälkeen pinta naarmuuntui helposti, mutta laitoin niitä tietysti useampia. Nyt en enää raaski koettaa miten kävisi :D Erityisesti tuon pienemmän rasian kohtalo mietityttää. Sen kansi on sellainen napsauttamalla lukittava, eli kansi elää koko ajan. No, aika näyttää millaisena pysyvät!

Toinen projekti on ollut laatikoitten maalaaminen lahjapakettikuntoon. Eli pari sopivan kokoista boksia, joita voisin käyttää kääreenä lahjoille. Toinen paketti oli ihan perus pahvilaatikko, toinen päällystettyä pahvia. Materiaali on tärkeää siinä mielessä, että maali ei tartu ihan jokaiseen pintaan. Maalina käytin akryylimaaleja, liekö sitten hyvä vai huono juttu?


Tämä yllä näkyvä laatikko on juurikin tuota päällystettyä pahvia ja sen suhteen käyn pientä arvailua, että millaisena se pysyy... Pikkuisen on jo maali rapissut (ja suttaantunut maalausvaiheessa) reunoista, mutta yleisesti ottaen näyttää vielä hyvältä! Laitoin siihen maalia kyllä ekstramonta kerrosta, jo senkin takia, ettei laatikon entinen ulkoasu paistaisi läpi. Laatikon valkoiset reunat suojasin maalarinteipillä maalaamisen ajan.

Perinteinen pahvilaatikko taas ei maalaamisessa jippoja kaipaa. Se nyt ehkä kannattaa muistaa, että jos maalarinteipillä haluaa jotain suojata, niin teippi saattaa pois otettaessa repiä laatikon pintaa.

Itse maalasin laatikon pinnan kevyesti valkoiseksi ja vähän koristelin sivuja. Kuvituksiin otin vinkkiä Fiona Wattin kirjasta "365 kivaa piirustus- ja maalaustehtävää", jonka muuten aion esitellä blogissa myöhemmin ja jonka ehdottomasti suosittelen kaikille niin isoille kuin pienille askartelijoille hankittavaksi!

Vuh!

2 kommenttia:

  1. mä haluaisin kans kokeilla tota liitumaalia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Ei muuta ku aktivoitumaan vaan :D Siel oli kaikenlaisia erivärisiä noita liitumaaleja ja magneettimaalejakin oli :) Ei ollu mitään kovin pahan hintaisia ku toi on aika riittosaa :)

      Poista