maanantai 28. tammikuuta 2013

Synttärikortti

Tein ihanaiselle Minnalle synttärikortin, johon sain inspistä Pinterestin aarteista. Keksinpä samalla jotain uutta itsekin ja ystävänpäiväkorttisuunnitelmat meni (hyvään suuntaan) uusiksi.

Tuohon Pinterestistä löytyneeseen lippunauhaan innoittivat erityisesti nuo ranskanpastilleilta näyttävät Scotchin kiinnikkeet. En löytäny niistä tähän hätään enempää tietoa, mahtaakohan niitä enää olla myynnissäkään...? Joskus itsekin löysin ne ale-laarista ja ostin, kun halvalla sai ;D Niissä on kuitenkin liimapinta alapuolella ja nyöri jäi kätevästi kiinni pastilliin kiepsauttamalla pari kertaa ympäri.


Nuo pastillit ovat olleet jo pitkään käyttämättä, joten tähänhän ne sopivat mainiosti. Muita vaihtoehtoja olisi käyttää isompaa haaraniittiä, jonka ympärille tuota lippunauhan nyöriä/lankaa voi pyörittää tai sitten ihan vaan liimaamalla erikeeperillä nauhan päät tuohon taustapahviin (pahvin tulee olla tällöin tosi paksu, ettei liima laita sitä ihan kuprulle).

Mutta sitten itse tekemiseen, ja tästä tuleekin tuon lippunauhan osalta pitkä ja monimutkainen selostus.

Kaunis ajatukseni oli leikata nuo liput ja sitten taitella niiden päät, jolloin voin liimata liput nyörin ympärille. Noh. Vinkiksi kaikille muille, että noin pieni taitos kuin kuvassa, ei kyllä auta mitään. Samaan aikaan, kun koitin katsoa, että kaikki tarvittavat liput mahtuvat vierekkäin, ei sitten enää riittänyt keinot litistämään tuota lippua kaksinkerroin niin, että tuo pieni penteleen suikale olisi pysynyt aisoissaan. Joten. Päätin liimata liput ensin alapuolelta ja liimata myöhemmin "päälipuolikin" naruun kiinni. Tätä ei lopulta kuitenkaan tarvittu, koska taittaminen riitti pitämään liput aisoissa. Jee!


Vaikeinta tuossa oli lähinnä mitoittaminen, eli jos katsoo että korttipahvissa on kylliksi tilaa nauhalle niin säästää huomattavasti hermojaan. Ja ne liput. Ei kannata pihistellä tuon paperin kanssa niin kuin minä. Parempi olisi vaikka saman tien tehdä lipusta kakspuoleinen, jolloin voi laittaa nyörin väliin ja liimata puoliskot vastakkain. Tai sitten käyttää samantien washiteippiä?

Loppuosa kortista olikin sitten helppoa kuin heinänteko. En ole kyllä koskaan koettanut. Heinäntekoa siis. Leikkasin korttipahvin alaosan kokoisen palan kuvioidusta paperista, leikkaisin yläreunan kuviosaksilla ja sitten vielä käänsin sen taitteeksi, jolloin paperi sai kivan reunuksen. Sitten vaan liimasin paperin ulkoreunoistaan suoraan pohjaan niin, että yläpuoli jäi siis auki ja syntyi tasku.


Sitten tämä ystävänpäiväkorttimullistus! Tarkoituksenani oli tehdä kortin taskuun sydäntikku, johon kirjoitan synttärisankarin iän. Niin vain kuitenkin kävi etten yrityksestä huolimatta saanut kirjoitettua sitä tarpeeksi nätisti, joten ikä sai lähteä ja tikku jäi. Mulla on noita valmiita rusetteja ihan jäätävä kasa, joten tikun tekeminen oli ihan ekstrahelppoa ja lopputulos on ihan supernätti vaikka itse kehunkin.


Taskuun tein lisäksi, ihan vaan paperista simppelisti leikkaamalla, vielä pienen onnittelukirjeen. Näytän nyt kuvan siitäkin, vaikka siitähän voisi tehdä ihan millaisen tahtoo.


Ja lopputulos oli parempi kuin piiiiitkään aikaan :)


2 kommenttia:

  1. ihania nää taas! tykkään erityisesti tosta sydäntikusta, söpö idis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Kiitoos :) Laitan siitä vielä oman postauksen ku hullaannuin siihen itekin!

      Poista